Galaretka cielęca

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać z grzankami przygotowanymi bez tłuszczu.

Potrzebne składniki

• 30 dag cielęciny z kością
• włoszcyzna bez pora
• łyżk żelatyny
• kilka gałązek koperku
• bazylia, sól, pół cytryny

Etapy przyrządzania

1
Mięso zalać wrzątkiem, gotować 30 min. Włoszczyzne obrać, pokroić dodać do mięsa razem ze szczyptą bazylii. Gdy warzyawa będą miękkie, zestawić z ognia, przestudzić, mięso oddzielić od kości, drobno pokroić.Żelatynę zamoczyć w kilku łyżkach zimnego wywaru. Gdy napęcznieje, podgrzać, mieszając. Dodać do pozostałego wywaru. W niewielkich miseczkach ułożyć mięso i pokrojone warzywa, zalać wywarem. Wstawic do lodówki do zagęstnienia.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher