Grzyby dobrej gospodyni

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Grzyby dobrej gospodyni

Potrzebne składniki

• l kg grzybów świeżych (borowiki, gąski, maślaki)
• 15 dkg cebuli, 10 dkg boczku wędzonego,
• 150 ml śmietany, 10 dkg sera żółtego, natka pietruszki,
• sól, pieprz, czosnek i tymianek do smaku.

Etapy przyrządzania

1
Grzyby oczyścić (z maślaków zdjąć skórkę), opłukać, pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę. Boczek pokrajać w kostkę, częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z grzybami i dusić do miękkości często mieszając. Pod koniec duszenia wlać śmietanę. Grzyby połączyć ze startym serem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z wody lub puree oraz surówkami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher