Koper włoski w sosie śmietankowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pomysł na koper w sosie śmietankowym

Potrzebne składniki

• 2 główki kopru
• 1/2 szkl. śmietany
• 20 ml wermutu
• 3 dag masła
• sól i biały pieprz

Etapy przyrządzania

1
Koper umyć, odciąć koperek, odłożyć do dekoracji. Główki przekroić na połówki, a nastepnie w cieniutkie plasterki. W garnku roztopić masło, włożyc koper, zalaćniewielka ilością wody, przykryć i udusić prawie do miękkości. Zdjąć pokrywkę, odparowacc nadmiar płynu. Dodać śmietanę i wermut, doprawic solą i pieprzem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher