Sos hetmański

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Czas przygotowania:
12 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
14 PLN
Kaloryczność:
425 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

350 ml wywaru z drobiu, 50 ml białego wytrawnego wina, 8 dag parówek cienkich, 5 dag szynki wędzonej, 5 dag cebuli, 4 dag tłuszczu, 3 dag mąki, natka pietruszki, sól, pieprz

Potrzebne składniki

• parwka - 3 szt.

Etapy przyrządzania

1
Cebulę obieramy płuczemy, drobno kroimy, smażymy, mieszamy z mąką, smażymy nie rumieniąc, rozprowadzamy zimnym wywarem szybko mieszając trzepaczką, gotujemy około 10 min. na małym ogniu. Parówki obieramy z osłonek, kroić w pół plasterki, dodajemy do sosu pod koniec gotowania razem z pokrojoną w paseczki szynką. Sos łączymy z posiekaną natką pietruszki, doprawiamy do smaku. Podajemy do drobiu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher