|
|||||||||
Sos czekoladowyKrótki opis potrawy200 ml mleka, 4 dag kakao, 2 żółtka, 5 dag cukru pudru, 1 dag m±ki ziemniaczanej, 4 dag masła, wanilia do smaku,Potrzebne składniki mleko - 1 l czekolada - 5 op. Etapy przyrządzania1
Mleko gotujemy. Kakao, m±kę ziemniaczan± i start± wanilię mieszamy z mał± ilo¶ci± zimnej wody, wlewamy powoli do gor±cego mleka szybko mieszaj±c trzepaczk±, gotujemy. Żółtka ucieramy z cukrem, wlewamy powoli gor±cy sos szybko mieszaj±c trzepaczk±. Naczynie z sosem wstawiamy do większego naczynia z zimn± wod±, mieszamy trzepaczk± do wystudzenia dodaj±c po kawałku masła.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |