Pieczarki smażone saute

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Mogą stanowic dodatek do mięs.

Potrzebne składniki

• 1 kg pieczarek
• 10 dag masła
• sól, pieprz do smaku

Etapy przyrządzania

1
Nóżki oskrobiemy, końce obcinamy. Pieczarki opłukac nie obierać. Wieksze pieczarki kroimy na ćwiartki, mniejsze na pół. Roztapiamt masło na patelni, wkładamy pieczarki. Smażymy na dosć dłuzym ogniu, żeby puściły jak najmniej soku. Gdy sie zrumienią a sos odparuje, opruszamy solą i pieprzem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher