Krupnik

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ja nie lubię, ale Ci co jedli mówią że bardzo dobry.

Potrzebne składniki

• żeberka - 400 g
• włoszczyzna
• ziemniaki - 2 szt.
• kasza perłowa - 150 g
• śmietana - 1/2 szkl.
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)
• natka pietruszki

Etapy przyrządzania

1
Żeberka umyć, pokroić na kawałki. Włoszczyznę oczyścić, opłukać, marchewki i pietruszkę pokroić w talarki, seler i por przekroić na połówki. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Kasze przepłukać na gęstym sicie. Do rondla wlać 1,5 l wody, wrzucić żeberka i kasze, gotować przez 10 minut, wrzucić warzywa, przyprawić i gotować 15 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher