Pieczeń z udźca

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wołowiną
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dobre

Potrzebne składniki

• udziec - 1 kg
• grzyby suszone - 2 szt.
• zierna ziela angielskiego - 2 szt.
• ziarna pieprzu - 5 szt.
• liść laurowy - 1 szt.
• mąka - 1 łyżka(i)
• masło - 2 łyżka(i)
• sól - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Oczyszczone mięso lekko rozbijamy tłuczkiem, prószymy solą i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godz. Po tym czasie przekładamy mięso na patelnię z rozgrzanym masłem i obsmażamy ze wszystkich stron. Następnie przekładamy mięso do rondla razem z tłuszczem na którym się smażyło, dodajemy posiekaną cebulę, grzyby oraz przyprawy. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu podlewając co jakiś czas wodą a potem wytworzonym podczas smażenia sosem. Gdy mięso będzie już miękkie wówczas prószymy go mąka i obracamy doprowadzamy do zagotowania. Przed podaniem kroimy na plastry. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher