Toffi -fi

Aktualna ocena: 0
dodany przez: plocia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Toffi -fi

Potrzebne składniki

• biszkopt - 1 szt.
• mleko skondensowane słodkie - 2 puszka(i)
• margaryna - 1 kostka(i)
• migdały - 2
• migdały i orzechy włoskie - 2
• herbatniki zwykłe - 3-4 op.

Etapy przyrządzania

1
Na początku upiec biszkopt.
2
Następnie gotować puszki mleka skondensowanego przez 3 godziny. Po ugotowaniu ostudzić.
3
Kostkę margaryny(nie dawać od razu po wyjęciu z lodówki) tylko trochę odczekać, aby była miękka. Ucieramy margarynę z zimnym mlekiem (skondensowanym) i dodajemy 25 dag. płatków migdałowych oraz orzechy włoskie ( w różnej ilości, jak kto woli).
4
Wykładamy na biszkopt krem. Na krem układamy herbatniki namoczone w alkoholu (można nie moczyć). Do dekoracji polecam polewę czekoladową.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: plocia
plocia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (16)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher