Chłodnik z mięsnym wywarem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny pomysł na chłodnik. Obiad rewelacyjny.

Potrzebne składniki

• 1 litr jogurtu, zsiadłego mleka lub kefiru
• 1 szklanka esencjonalnego wywaru z cielęciny
• 30 dag ogórków małosolnych
• 2 ząbki czosnku
• 1/2 pęczka koperku
• 1/2 pęczka szczypiorku
• 4 jajka
• ewentualnie ryż

Etapy przyrządzania

1
Dokładnie odtłuszczamy rosół i mieszamy go z jogurtem, mlekiem lub kefirem, następnie dodajemy roztarty z solą ząbek czosnku i pokrojonego ogórka. Chłodzimy. Możemy podać posypany posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Podajemy na talerzach z jajkiem ugotowanym na twardo i pokrojonym w ćwiarteczki. Można też dodać ryż i kawałki mięsa.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher