Marynata z czerwonego wina

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Do ciemnego mięsa

Potrzebne składniki

• 600 ml czerwonego wina
• 1 marchew
• 1 cebula
• 8 ziaren jałowca
• 1/2 łyżeczki rozmarynu
• kawałek skórki pomarańczowej
• 5 ziaren pieprzu
• 2 z±bki czosnku
• 1 mały listek laurowy
• 2 gożdżiki

Etapy przyrządzania

1
Trę warzywa na grubej tarce, czosenk siekam. Mieszam wszystkie składniki. Mozna zalać mięso marynat± gor±c±.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)