Sos grillowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać do mięs i ryb pieczonych na ruszcie.

Potrzebne składniki

• 1 kg papryki
• 3-4 cebule
• pół szkl. oleju
• 3-4 łyżki ostrego keczupu
• mielony cynamon i goździki
• cukier, sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Paprykę i cebulę kroimy. W garnku podgrzewamy olej, szklimy cebulę, dodajemy paprykę i dusimy, często mieszając. Pod koniec, gdy papryka zmięknie, wsypujemy przyprawy. Miękką paprykę studzimy, a następnie miksujemy i mieszamy z keczupem. Sos doprawiamy jeszcze do smaku i zagotowujemy. Odstawiamy do wystygnięcia.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher