Ciasto z orzechami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Skawiński
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

;)

Potrzebne składniki

• 10 dag masła
• 2 szklanki mąki
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 2 łyżki cukru
• 1 jajko
• 3 zółtka
• 20 dag masła
• 2 łyżki mleka
• 1 szklanka cukru
• 3 łyżki miodu
• 30 dag orzechów włoskich

Etapy przyrządzania

1
Składniki na ciasto połączyć, a następnie wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce. Masło, mleko, cukier i miód zagotować. Następnie dodać posiekane orzechy włoskie i wszystko razem zmieszać. Masę wystudzić. Ciasto rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm i ponakłuwać widelcem, aby nie popękało podczas pieczenia. Na ciasto wyłożyć masę orzechową. Formę z ciastem przykryć folią aluminiową, aby orzechy się nie przypaliły. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 170 °C. Ciasto ma najlepsze walory smakowe po dwóch, trzech dniach. Smacznego.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher