Przekładaniec z piersi kurczaka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: plocia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Przekładaniec z piersi kurczaka

Potrzebne składniki

• podwójne piersi z kurczaka - 2 szt.
• pieczarki - 1 kg
• Zielony groszek - 1 puszka(i)
• ugotowane w łupinkach ziemniaki - 5 szt.
• cebula - 1 szt.
• śmietana 30% - 200 ml
• kostka rosołowa - 1 kostka(i)
• mąka - 3 łyżka(i)
• żółty ser - 30 dag

Etapy przyrządzania

1
Piersi z kurczaka drobno pokroić, podsmażyć.
2
Pieczarki pokroić i podsmażyć, doprawić VEGETĄ.
3
Cebulę zeszklić na maśle, dodać mąkę, podrumienić. Dodać około 1 szkl. wody, kostkę rosołową rozpuszczoną w tej wodzie, śmietanę, sól i pieprz do smaku. Z podanych składników musi powstać gęsty sos.
4
Na głębokiej blaszce układać: pokrojone w plastry ziemniaki obrane z łupinek, usmażone mięso, groszek zielony, uprażone pieczarki, sos,potarty ser.
5
Jeśli zapiekamy kiedy przygotowane produkty są jeszcze ciepłe to czas zapiekania w piekarniku około 25 minut. Jeśli produkty są już zimne to zapiekamy 40 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: plocia
plocia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (16)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher