Garnek grzybowy z fasolą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Garnek grzybowy z fasolą

Potrzebne składniki

• 40 dag grzybów, cebula, 10 dag słoniny lub boczku wędzonego
• 20 dag ugotowanej, wcześniej fasoli „Jasiek” lub innej
• łyżka przecieru pomidorowego, sól, pieprz, papryka
• kwasek cytrynowy, cukier, łyżka mąki, łyżka margaryny, siekana natka pietruszki.

Etapy przyrządzania

1
Grzyby oczyścić, wymyć, pokrajać. Cebulę posiekać, przesmażyć razem z grzybami na wytopionej słoninie. Podlać rosołem, dodać ugotowaną fasolę, przecier pomidorowy i przyprawy, dusić 10 minut. Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę, zagęścić zupę, zagotować.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher