Szaszłyk z kury

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Szaszłyk z kury

Potrzebne składniki

• 2 piersi, 20dkg. wątróbki z kury, 15dkg cebuli,
• 8 pieczarek (małych), 100-150ml. białego wytrawnego wina,
• , tłuszcz, sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku.

Etapy przyrządzania

1
Piersi z kury umyć, usunąć skórę i kości, natrzeć przyprawami, zalać winem i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Wątróbkę obrać z błon, opłukać. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry. Pieczarki oczyścić, opłukać. Mięso wyjąć z wina, pokroić na kawałki, nadziewać na szpadki na przemian z wątróbkami, cebulą i pieczarkami, posypać przyprawami, przycisnąć ręka, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz i usmażyć z obu stron. Podawać z ryżem, ogórkiem kiszonym.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher