Gęś po polsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Gęś po polsku

Potrzebne składniki

• l gęś, 4 dkg grzybów suszonych, tłuszcz
• 1/2 kg kapusty kwaszonej, 10 dkg ketchupu
• sól, pieprz, kminek, majeranek i przyprawa do zup do smaku.

Etapy przyrządzania

1
Oczyszczoną gęś myjemy, odcinamy szyję i skrzydła, nacieramy przyprawami i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Grzyby myjemy, namaczamy, gotujemy, wyjmujemy, siekamy. Gęś polewamy tłuszczem, zrumieniamy i pieczemy skrapiając wywarem z grzybów, potem wytworzonym sosem. Kapustę kroimy, zalewamy małą ilością wywaru z grzybów, gotujemy, mieszamy z posiekanymi grzybami, doprawiamy. Miękką gęś kroimy na porcje usuwając częściowo kości, układamy przekładając kapustą, polewamy ketchupem i sosem spod pieczenia gęsi, zapiekamy. Podajemy z ziemniakami. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher