Filety z wątróbki gęsiej

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Filety z wątróbki gęsiej

Potrzebne składniki

• 30 dkg wątróbki z gęsi, 15 dkg pieczarek, tłuszcz,
• 4 dkg mąki, 150 ml śmietany, natka pietruszki
• 8 grzanek z bułki wrocławskiej,
• 4 dkg masła, 20 dkg pasztetu z drobiu,
• sól, pieprz do smaku

Etapy przyrządzania

1
Wątróbkę opłukać, osuszyć, większe kawałki przekrajać na pół. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, oprószyć częścią mąki, podsmażyć, wlać śmietanę, chwilę poddusić, wymieszać z posiekaną natką pietruszki, doprawić. Wątróbkę posypać pozostałą mąką, usmażyć, posypać przyprawami. Grzanki smarować masłem, usmażyć, obłożyć pasztetem i wątróbką, polać sosem, zapiec. Podawać z ziemniakami drążonymi, kalafiorem i surówkami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher