Ciasto rabarbarowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ciasto rabarbarowe

Potrzebne składniki

• 2 jajka, 20 dag cukru, 1 szkl. mąki, 1/2 szkl. wody,
• 8 dag margaryny, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 40 dag. rabarbaru

Etapy przyrządzania

1
Umyty i obrany rabarbar pokroić w cienki plasterki. Blachę średniej wielkości posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Na blachę wyłożyć pokrojony rabarbar zasypać pół szkl. cukru. Jajka ubić z pozostałym cukrem na puszystą masę. Wodę zagotować z margaryną i wlać do ubitych jajek ciągle mieszając. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do masy i razem wymieszać. Rabarbar zalać ciastem. formę wstawić do nagrzanego do 220 st. piekarnika i piec około 30 min. Gdy ciasto będzie rumiane, a rabarbar miękki, wyjąć i ostudzić. Ciasto można posypać cukrem pudrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher