Sos maltański

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac do ryb, owoców morza i jarzyn.

Potrzebne składniki

• 1 1/2 szkl. wywaru z ryb
• 15 dag wędzonej ryby
• 2 łyżki masła
• 1 1/2 łyżki mąki
• łyżka kaparów
• 3 łyżki gestej śmietany
• gorczyca
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Rybę obrac za sóry i ości, pokroic na małe kawałki. Na rozgrzanym w rondlu maśle zasmażyć mąkę, nie rumieniąc jej. Zasmażkę rozprowdzoć zimnym wywarem, a następnie zagotować. Wsypać kapary i gotowac na małym ogniu około 8 min, często mieszając. Pod koniec dodac kawałki ryby i śmietanę. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i gorczycą.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher