|
|||||||||
Wołowina w ciemnym sosieKrótki opis potrawyZa zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki wołowina - 75 dag cebula - 3 szt. sos sojowy - 50 ml maka - 1 łyżeczka(i) wi¶niówka wytrawna - 25 ml olej - 25 ml Etapy przyrządzania1
Przygotowanie: oczyszczone, opłukane i osuszone mięso pokroić w pasecz-ki o długo¶ci 5 cm i szeroko¶ci 1,5 cm. Sos sojowy poł±czyć ze 100 ml wody. Dodać obrane cebulki, m±kę, wi¶niówkę, szczyptę soli i cukru. Dokładnie wymieszać. Do marynaty włożyć mięso. Po 15 minutach wyj±ć je i osaczyć z zalewy. Połowę oleju wlać do rondla, mocno rozgrzać. Włożyć połowę mięsa. Smażyć na silnym ogniu, aż mocno się zrumieni. Wyj±ć. Do rondla wlać pozostały olej i dodać resztę mięsa. Usmażyć i wyj±ć. Do rondla wlać marynatę. Podgrzewać, stałe mieszaj±c, aż zacznie wrzeć. Dodać mięso. Dusić 2-3 minuty. Podawać na gor±co z ciemnym sosem i ryżem lub białym pieczywem.
UwagiZa zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |