Twarożkowy dip

Aktualna ocena: 0
dodany przez: WDK
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
dość zaawansowane
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.

Potrzebne składniki

• paluszki - 1 op.
• precelki - 1 op.
• twaróg - 25 dag
• jajko - 1 szt.
• jogurt naturalny - 1 op.
• czosnek - 1

Etapy przyrządzania

1
Twarożek dokładnie wymieszać z jogurtem na gładką, puszystą masę. Jajko umyć, ugotować na twardo obrać, bardzo drobno posiekać. Połowę jajka połączyć z masą twarożkową. Dodać drobno posiekany albo zmiażdżony w prasce czosnek. Przygotowany sos przełożyć do miseczki, posypać pozostałym jajkiem i posiekaną natką pietruszki, można lekko posolić. Podawać z precelkami i palusz-kami lub krakersami, można podawać także ze świeżymi albo podgotowanymi warzywami.

Uwagi

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: WDK
WDK
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (113)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher