Pulpety rybne

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
15 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

sycące danie

Potrzebne składniki

• filety z ryb - 1 kg
• bułka pszenna - 10 dag
• jajka - 2 szt.
• mleko - 1/4 l
• cebula - 1 szt.
• włoszczyzna
• sól,pieprz
• koncentrat pomidorowy - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Bułkę namoczyć w mleku.Filety razem z odciśniętą bułką zemleć w maszynce do mielenia mięsa.Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć .Dodać do masy rybnej.Dodać też przyprawy i jajka,Masę wyrobić.Włoszczyznę pokroić i wrzucić do wody.Dodać też sól,pieprz,łyżkę oleju i gotować pół godziny.Z masy rybnej wyrabiać pulpety i wkładać do wrzącej wody i gotować 15 minut.Wyjąć,a do wywaru włożyć koncentrat pomidorowy.Gotować kilka minut.Pulpety wyłożyć na talerz i polać sosem.

Jak podawać?

polane sosem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher