Ciemny biszkopt

Aktualna ocena: 0
dodany przez: russet
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podstawowy przepis na ciemny biszkopt w nieco wykwintniejszej formie. Przepis na małą tortownicę (ok. 12cm)

Potrzebne składniki

• czekolada deserowa - 0,5 op.
• miękkie masło - 2 łyżka(i)
• cukier puder - 3 łyżka(i)
• żółtka - 2 szt.
• laska wanilii - połowa
• białko - 1 szt.
• mąka - 1,5 łyżka(i)
• zmielone migdały - 4 dag

Etapy przyrządzania

1
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru, żółtkami i miąższem wanilii. Dodać rozpuszczoną czekoladę, wymieszać. Z białka i łyżki cukru ubić sztywną pianę, dodawać do masy na przemian z migdałami i mąką, delikatnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej mąką formy, piec 25min w temp. 175'C.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher