Torcik Szwarcwaldzki z wiśniami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: russet
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Wykwintny deser x)

Potrzebne składniki

• ciemny biszkopt - 1 szt.
• wiśnie z kompotu - 10 dag
• mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka(i)
• cukier - 1,5 łyżeczka(i)
• cynamon - szczypta(y)
• wiśniówka - 3 łyżka(i)
• kremówka - 18 dag

Etapy przyrządzania

1
Zimny biszkopt przekroić na 3 krążki. Wiśnie odsączyć i zachować 2 łyżki płynu. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z cynamonem, dodać 1/2 łyżki cukru i kompot, wymieszać. Zagotować i dodać osączone wiśnie i 2 łyżki wiśniówki. Zdjąć z ognia, ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno z resztą cukru. Spód tortu posmarować 1/3 ubitej śmietany i obłożyć połową wiśni. Przykryć drugim krązkiem ciasta, skropić pozostałą wiśniówką i posmarować śmietaną. Ułożyć resztę wiśni, przykryć trzecim krążkiem. Wierzch i boki tortu posmarować resztą śmietany. Udekorować kandyzowanymi wiśniami i wiórkami czekolady, odstawić do lodówki na 24h.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher