Złocista przekąska z boczkiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

kartofle z boczkiem

Potrzebne składniki

• ziemniaki - 300 g
• wędzony boczek - 30 g
• olej - 6 łyżka(i)
• cebula
• rosół - 1 szkl.
• sos tabasco
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki obrac, umyć, pokroić
2
Wrzucić na 5 min do wrzątku, osączyć, a następnie podsmazyć na złoty kolor na 4 łyżkach rozgrzanego oleju
3
Boczek pokroić w kostkę, zarumienić na patelni
4
Cebulę obrac, umyć pokroić, dodać do boczku
5
Przesmażoną cebulę i boczek połączyć z ziemniakami, całość podlać rosołem, doprawić solą, pieprzem i sosem tabasco. Dusić pod przykryciem ok 15 min
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher