Zuppa pavese - zupa z Pawii

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Klaudia940
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

:)

Potrzebne składniki

• spory kawałek parmezanu
• 3/4 l esencjonalnego rosołu
• 4 kromki wiejskiego białego chleba lub ciabatty
• 4 żółtka
• 2 łyżki oliwy
• 1 utarty ząbek czosnku
• obrany ze skórki pomidor (świeży lub z puszki)
• 1/2 łyżki natki pietruszki

Etapy przyrządzania

1
Kromki chleba zgrillować lub obsmażyć na oliwie razem z czosnkiem. Gorące ułożyć na talerzach, wlać na nie żółtka, posypać pokrojonym w kostkę pomidorem i natką. Zalać gorącym rosołem. Obficie posypać tartym parmezanem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Klaudia940
Klaudia940
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (18)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher