Wiosenna sałatka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna sałatka.

Potrzebne składniki

• kalafior - 1 szt.
• rzodkiewki - 1 pęczek
• nać selera
• sól
• sok z cytryny
• oliwa z oliwek - 1/2 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
1. Kalafiora oczyścić, dokładnie umyć, osączyć, wrzucić na 5 minut na osolony wrzątek (żeby był po ugotowaniu chrupiący), wyjąć, odcedzić, a kiedy ostygnie, podzielić na różyczki. 2. Rzodkiewki umyć, pokroić w krążki. 3. Umytą nać selera osączyć, podzielić na listki, część posiekać. 4. Wymieszać różyczki kalafiora z plasterkami rzodkiewek i pokrojoną nacią selera, posolić, skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher