Teksańskie kubasy – szaszłyki teksańskie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: amif
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
• U.S.A.
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Tajmniczo brzmiąca nazwa zapowiada równie ciekawy i smaczny przepis na apetyczne danie, doskonałe na spotkania i imprezy.

Potrzebne składniki

• 1 kg młodej baraniny
• 5 pieczarek pokrojonych w plasterki
• 15dag wędzonego boczku pokrojonego w kwadraty
• zsiadłe mleko
• 1 szklanka wytrawnego białego wina
• ½ szklanki oliwy
• 2 cebule pokrojone w plastry
• 1 utarta marchewka
• drobno posiekany mały kawałek selera
• 4 roztarte ząbki czosnku
• 4 goździki
• 3 rozkruszone listki laurowe
• łyżeczka soli

Etapy przyrządzania

1
1. Mięso kroimy w 2cm kostkę, zalewamy zsiadłym mlekiem i odstawiamy na noc 2. • Płuczemy i osuszamy 3. • Składniki marynaty mieszamy z mięsem i odstawiamy na ok. 12godz. 4. • Mięso nadziewać na rożenka na przemian z pieczarkami, boczkiem i cebulą z marynaty 5. • Piec na grillu do miękkości smarując marynatą 6. • Podawać z białym pieczywem lub sypkim ryżem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: amif
amif
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (25)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher