|
||||||||||
Przysmak z młodą kapustąKrótki opis potrawyPrzysmak z młodą kapustąPotrzebne składniki 1 główka młodej kapusty • 1 pęczek natki pietruszki • 1 pęczek koperku • 1 pęczek dymki • olej z pestek winogron • sól, pieprz, cukier Etapy przyrządzania1
1. Z kapusty usunąć głąb i poszatkować ją niezbyt drobno. 2. Pietruszkę, koperek i dymkę posiekać. Dodać do kapusty. 3. Wszystko posolić, oprószyć pieprzem, posłodzić do smaku. Lekko przemieszać i odstawić na kilka minut żeby warzywa puściły sok. 4. Dodać odrobinę oleju (jeżeli ktoś woli może zastąpić go majonezem). Wymieszać. W razie potrzeby jeszcze doprawić.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|