Camembert z ananasem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: giustina17
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pycha:))

Potrzebne składniki

• 2 serki camembert
• 4 krążki ananasów z puszki
• kiść dorodnych winogron
• 2 żółtka
• tarta bułka wymieszana z mielonymi orzechami włoskimi(pól na pół) do panierowania
• olej
• listki winogron

Etapy przyrządzania

1
Serki kroimy w poprzek na połowę, obtaczamy w roztrzepanych widelcem żółtkach(gdy są zbyt gęste, można dodać łyżeczkę śmietany), panierujemy w tartej bułce z orzechami, smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Na wyłożonych listkami winogron talerzykach układamy usmażone porcje, na wierzchu kładziemy krążek ananasa, w jego środek dorodne winogrono, boki zakąski otaczamy winogronami.Podajemy gorące.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher