Pieczeń wieprzowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowiną
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
20 PLN
Kaloryczność:
800 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pieczeń wieprzowa. któą można podawać z brukselką i ziemniakami

Potrzebne składniki

• wieprzowina - 1 kg
• olej - 3 łyżka(i)
• cebula - 2 szt.
• marchewka - 250 g
• kwaśna śmietana - 1/8 l
• liść laurowy - 1 szt.
• sól, pieprz - szczypta(y)

Przydatne akcesoria

dwuzębny nóż do mięsa, deska do krojenia, i oczywiście garnek

Etapy przyrządzania

1
Cebulę pokroić na ćwiartki. Obrane marchewki pokroić na grube plasterki.Wgarnku rozgrzać 3 łyżki oleju. na gorącym oleju mocno obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Dodać kawałki warzyw i przez 3 minuty razem obsmażać. Ostrożnie dolać 1/2 l wody., dodać liść laurowy. Zagotować wytworzony sos i dusić pod przykryciem do 3 godzin Uduszone warzywa przetrzeć przez sito do garnka z sosem. Do sosu wmieszać 1/8 l kwaśnej śmietany. Doprawić solą i pieprzem.

Jak podawać?

z brukselką i ziemniakami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher