Lekkie spaghetti na wiosnę

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z makaronem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Lekkie spaghetti na wiosnę

Potrzebne składniki

• 3/4 paczki makaronu (spaghetti lub wstążki) • bulion z oliwą z oliwek knorra • żółty ser
• 1 puszka krojonych pomidorów • świeża bazylia, pieprz • 3 łyżki czosnku

Etapy przyrządzania

1
1. Gotujemy wodę na makaron. Po zagotowaniu dodajemy kostki knora (bulion z oliwą z oliwek i ziołami do makaronu) w zależności od ilości wody - 1 na pół litra. Chwilę gotujemy z kostkami i wrzucamy makaron. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i dzielimy na porcje. 2. Do każdej porcji makaronu dodajemy pomidory, rwaną ręcznie bazylię, 1 łyżkę czosnku, oraz starty na grubej tarce ser. Można dodać pieprz do smaku. Mieszamy i czekamy 5 minut, aż całość się przegryzie oraz rozpuści sie ser.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher