Ciasto śliwkowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dobre

Potrzebne składniki

• mąka - 20 dag
• margaryna - 20 dag
• cukier - 20 dag
• jajka - 4 szt.
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
• cukier puder
• śliwki - 50 dag
• tłuszcz
• bułka tarta

Etapy przyrządzania

1
Masło utrzeć z cukrem dodając stopniowo po 1 jajku i po trochę przesianej mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia. Śliwki umyć, pokroić na połówki, wyjąć pestki. Ciasto wymieszać z owocami. Formę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, wyłożyć ciasto, wyrównać powierzchnię, upiec w temperaturze 200C.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher