Schab nadziewany jabłkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: made_in_china
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Rosja
• Z wieprzowiną
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Rosyjski przysmak.

Potrzebne składniki

• schab bez kości - 2 kg
• jogurt naturalny - 1 szkl.
• sól i pierz, tłuszcz
• NA FARSZ
• kwaśne jabłka - 2 szt.
• cebula - 1 szt.
• syrop cukrowy - 1 szkl.
• rodzynki - 1/2 łyżka(i)
• kandyzowana skorka cytrynowa - 1/2 łyżka(i)
• cynamon, mielon e goździki - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Natrzyj solą i pieprzem schab, posmaruj jogurtem i odstaw na 2 godziny do lodówki.
2
Obierz jabłka i pokrój w kostkę, posiekaj cebulę i namocz rodzynki. Cebulę i jabłka zblanszuj w cukrowym syropie, ostudź. Odcedź, wymieszaj ze skórka pomarańczową, rodzynkami i dodaj przyprawy.
3
W mięsie robić szeroki otwór, nałożyć farsz. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zarumienić mięso ze wszystkich stron, przełóż do rondla, podlej syropem, piecz w temperaturze 200 stopni przez godzinę
4
Mozna odgrzewać na patelni pokrojone w plastry.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher