Zupa kurczakowa z kukurydzą

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: made_in_china
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupełni nowe spojrzenie na rosół :)

Potrzebne składniki

• piersi kurczaka - 3 szt.
• seler naciowy - 1/2 szt.
• kukurydza - 1 puszka(i)
• czosnek - 3
• zielona cebulka
• kostka rosołowa
• vegeta i pieprz - do smaku

Etapy przyrządzania

1
Umyj i pokrój na sześciany o boku 1 cm kurczaka, to samo zrób z selerem.
2
Wrzuć do 1,5 litra gotującej sie wody mięso, selera i kostkę i gotuj przez około 15 minut.
3
Odcedź kukurydzę i wsyp do garnka, wciśnij czosnek i dodaj pokrojaną na paseczki cebulkę. Dopraw do smaku. Smacznego
4
Odcedź kukurydzę i wsyp do garnka, wciśnij czosnek i dodaj pokrojaną na paseczki cebulkę. Dopraw do smaku. Smacznego
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher