Bukiet z jarzyn

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bukiet z jarzyn

Potrzebne składniki

• 1,5 kg kalarepki z liśćmi, - 2 marchewki, - 50 dag ziemniaków
• duża cebula, - ząbek czosnku, - 4 łyżki oleju, - 1/4 l rosołu z kurczaka
• 2 łyżki posiekanych ziół (natka, szczypiorek, bazylia), - sól, - pieprz

Etapy przyrządzania

1
Wszystkie warzywa umyć, obrać i opłukać. Kalarepki pokroić w 1- cm słupki. Listki posiekać, wymieszać z ziołami. Ziemniaki pokroić w grubą kostkę, marchewki w słupki, cebulę w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Olej rozgrzać w płaskim rondlu, włożyć cebulę i czosnek, przesmażyć. Wrzucić ziemniaki, podlać rosołem, dusić 5 min. Dodać marchewki i kalarepki, jeśli trzeba, podlać jeszcze rosołem. Gotować 15- 20 min. Na krótko przed końcem gotowania przyprawić solą i pieprzem, posypać ziołami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher