|
||||||||||
Ciasto mrówkoweKrótki opis potrawyprze pysznePotrzebne składniki białka - 1 szkl. mąka - 1 szkl. cukier puder - 1 szkl. mak - 1 szkl. margaryna - 1 kostka(i) proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i) olejek migdałowy Etapy przyrządzania1
Wymieszać cukier, mąkę z proszkiem oraz wypłukany i wysuszony mak. Do utartego na puch masła wsypać suche składniki i starannie połączyć. Następnie wlać olejek migdałowy, dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 35 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|