Zupa pomidorowa z kukurydzą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: made_in_china
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dla dzieci
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Błyskawiczna, ale jednocześnie przepyszna, zupa pomidorowa jakiej nie znacie ! Dzięki temu, że zupa jest słodka dzieci się nią zajadają! To porcja na około 3-4 osoby

Potrzebne składniki

• pomidory - 4 szt.
• sok pomidorowy - 1/2 l
• bulion wołowy - 2 kostka(i)
• bulion grzybowy - 2 kostka(i)
• czosnek - 2
• kukurydza konserwowa - 1 puszka(i)
• cebula - 1-2 szt.
• tymianek - 1/2 łyżeczka(i)
• liść laurowy - 2 szt.
• cukier i pieprz - do smaku szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Cebulę pokrój na półtalarki i obsmaż na maśle.
2
Wlej do garnka litr wody i rozpuść kostki bulionowe, dorzuć zarumienioną cebulę, liść laurowy, tymianek i vegetę. Gotuj około 15 minut.
3
Sparz pomidory i obierz z nich skórkę. Pokrój na 8 części każdy, rozgnieć czosnek i odcedź kukurydzę.
4
Wyłów z bulionu cebulę. Dodaj do garnka pomidory, czosnek i kukurydzę oraz wlej sok pomidorowy.
5
Podgrzej przez &dwie minutki&. Najlepiej podaj z ryżem lub makaronem. Możesz też udekorować natką pietruszki.
6
Smacznego
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher