Jogurtowy torcik

Aktualna ocena: 0
dodany przez: russet
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Lekki z malinami.

Potrzebne składniki

• masło - 1/2 kostka(i)
• polewa czekoladowa - 8 dag
• czekoladowe płatki śniadaniowe - 17 dag
• żelatyna - 8 łyżeczka(i)
• kremówka - 50 dag
• jogurt - 50 dag
• mielone migdały - 5 dag
• cukier - 10 dag
• cukier waniliowy - 1 op.
• sok z limetki - z 1 szt.
• śmietana 22% - 15 dag

Etapy przyrządzania

1
Stopić masło. Posiekać polewę, stopić w kąpieli wodnej. Wymieszać z masłem, migdałami i pokruszonymi płatkami. Nasmarować tortownicę olejem, spód wylepić masą płatkową. Ochładzać 1 i 1/2 h. Żelatynę rozmoczyć w zimnej wodzie. Śmietanę ubić na sztywno. Jogurt wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, sokiem z limetki i śmietaną 22%. Żelatynę rozpuścić podgrzewając, wymieszać z masą jogurtową, ochłodzić. Gdy masa zacznie tężeć połączyć ją z ubitą śmietaną. Wymieszać z 25dag malin. Rozsmarować na spodzie. Ochładzać 4h. Torcik posypać resztą malin.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher