|
||||||||||
Makowiec bez mąkiKrótki opis potrawymniammmmmPotrzebne składniki mak - 25 dag cukier - 1 szkl. jajka - 8 szt. tarta bułka - 3 łyżka(i) aromat migdałowy Etapy przyrządzania1
żółtka utrzeć z cukrem, dodać sparzony i trzykrotnie zmielony mak, ubita na sztywno piane z białek, tarta bułkę i aromat migdałowy. Masę lekko wymieszać i wlać do prodiża. Piec około 40 min. Makowiec można udekorować na przykład migdałami i polać dowolną polewą.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|