Orzechy włoskie w czekoladzie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: robaczek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny deser

Potrzebne składniki

• orzechy włoskie połówki - 30 dag
• słodka śmietanka - 2/3 szkl.
• cukier - 1 1/4 szkl.
• laska wanili - kawałeczek
• kakao - 2 łyżka(i)
• rodzynki - 2 łyżka(i)
• olej słonecznikowy - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Rodzynki płuczemy na sicie. Śmietankę mieszamy z cukrem. Wanilię dodajemy do śmietanki i gotujemy na małym ogniu, mieszając, 10 min. Zdejmujemy śmietankę z ognia, wyjmujemy wanilię, dodajemy kakao i ucieramy ok. 3 min na jednolitą, dość gęstą masę. Duży płaski talerz smarujemy cienko olejem. Do masy wrzucamy orzechy, mieszamy, aby równo pokryły się polewą, wyjmujemy widelcem i układamy na talerzu. Na każdym kawałku orzecha kładziemy rodzynkę.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: robaczek
robaczek
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (40)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher