Grillowane filety z dorsza z orzeszkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Grillowane filety z dorsza z orzeszkami

Potrzebne składniki

• 2 sredniej wielkosci filety z dorsza • 40 g masla
• 150 g swiezych lisci szpinaku • 1 zabek czosnku
• sok z jednej cytryny • 25 g orzeszkow pinii • sol, pieprz

Etapy przyrządzania

1
1. Nagrzac grill do wysokiej temperatury. Przy otwartych drzwiczkach roztopić pod grillem masło na patelni i dodać filety z dorsza. Piec 6-8 minut, oblewając rybę masłem z patelni. W międzyczasie na osobnej patelni podsmażyć orzeszki. 2. Gotowego dorsza przełożyć do garnka i przykryć, by nie wystygł. Na tej samej patelni, co rybę ułożyć szpinak i drobno pokrojony czosnek. Podpiec pod grillem ok.1 minuty, po czym dodać sok z cytryny, podsmażone orzeszki, sól i pieprz. Mieszając pod grillem przez pół minuty. 3. Gotowy szpinak ułożyć na półmisku, a na wierzch położyć dorsza. Polać pozostałym na patelni tłuszczem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher