Jabłka zapiekane z serem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Jabłka zapiekane z serem

Potrzebne składniki

• 2 jabłka, * 4 grube kromki pełnoziarnistego chleba
• 150 g sera ementaler; * masło do smarowania; * czarny pieprz; * 8 listków szałwii

Etapy przyrządzania

1
Umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Chleb podpiekać pod grillem na jednej stronie. Ser drobno pokroić albo zetrzeć na tarce. Odwrócić kromki i tę stronę, której nie opiekaliśmy, posmarować masłem. Ułożyć kawałki jabłka na chlebie i posypać serem. Zapiekać 4- 5 minut, aż ser się stopi, a jabłko będzie ciepłe. Gotową zapiekankę posypać pieprzem, można oprószyć drobno posiekanymi listkami szałwii.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher