Turystyczna sałatka

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Tą sałatkę można zabrać w długą podróż, wyjazd.

Potrzebne składniki

• pomidory - 4 szt.
• rodkiewki - 1 pęczek
• jajka - 4 szt.
• sałata zielona lub roszponka - kilka liści
• żółty ser - 10 dag
• oliwa z oliwek - 2 łyżka(i)
• czerwony ocet winny - 2 łyżka(i)
• cebulka dymka - 2 szt.
• sól czosnkowa - do smaku
• pieprz naturalny lub ziołowy - do smaku

Etapy przyrządzania

1
1. Sałatę umyć, osuszyć, umyć żodkiewki, pokroić w krążki. 2. Jajka ugotować na twardo. 3. Cebulki umyć, posiekać drobno razem ze szczypiorkiem, pomidory umyć (nie zdejmować skórki), pokroić. 4. Do dużego słoika włożyć sałatę, cebulki, rzodkiewkę, pomidory, opruszyć solą czosnkową i pieprzem, wymieszać, skropić octem winnym i oliwą z oliwek, zamknąć słoik, wstawić do lodówki. 5. Przed wyjazdem dodać pokrojone jajka i ser, wymieszać. Podawać z pieczywem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher