sałatka z kalafiora

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo smaczna

Potrzebne składniki

• średni kalafior - 1 szt.
• zielony groszek - 150 g
• majonez - 200 g
• kieliszek białegowina - 100 g
• nać pietruszki - 1 łyżka(i)
• sól - 1 szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Kalafior i groszek ugotować osobno w osolonej wodzie (wywar zużyć na zupę). Kalafior podzielić na różyczki i włożyć do salaterki, dodać groszek i delikatnie wymieszać. Polać majonezem rozprowadzonym winem i posypać posiekaną nacią pietruszki.

Jak podawać?

na salaterkach

Uwagi

podawać do zimnego mięsa lub wędlin Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher