Zupa jarzynowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
70 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupa jarzynowa z serem

Potrzebne składniki

• biała fasola - 200 g
• cebula - 2 szt.
• pory - 4 szt.
• kapusta biała - 250 g
• rosół - 1,5 l
• śmietana - 1 łyżka(i)
• ser edamski - 150 g
• nać pietruszki, sól, pieprz - 1 szczypta(y)

Przydatne akcesoria

garnek, rondel

Etapy przyrządzania

1
Namoczoną na noc fasolę ugotować w wodzie, w której się moczyła, odcedzić przez cedzak przelewając rosołem. Stopić masło w rondlu, dodać obrane i pokrojone cienko cebule, kapustę i pory. Dusić około 25 minut pod przykryciem. Połączyć warzywa z zupą, dodać utarty ser, śmietanę i łyżkę posiekanej naci pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem.

Jak podawać?

na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher