Lody cytrynowe

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: Evika
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pychota na upalne dni, ale nie tylko...

Potrzebne składniki

• jajka - 3 szt.
• cukier puder - 100 g
• starta skórka z cytryny - 1 łyżka(i)
• starta skórka z limony - 1 łyżka(i)
• sok z cytryny - 4 łyżka(i)
• sok z limony - 4 łyżka(i)
• śmietana kremówka - 300 ml

Etapy przyrządzania

1
Utrzec żółtka z cukrem, dodać skórkę z cytryny i limony. Dodać ubita śmietanę lekko mieszając. Oddzielnie ubić białka na półsztywno, Dodać pozostały cukier puder. Dalej ubijać aż piana będzie sztywna. Połączyć masę z żółtek z piana. Wymieszać delikatnie. Włożyć masę lodową do foremki lub pojemnika i włożyć do zamrażarki na co najmniej 4 godziny. Porcje lodów nakładać do pucharków lub szklanych kielichów.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher