Kuropatwy pieczone

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kuropatwy pieczone 25 min – kuchnia z szybkowaru

Potrzebne składniki

• kuropatwy lub przepiórki - 4 szt.
• świeżej słoniny - 10-15 dag
• tłuszczu - 6 dag
• sól do smaku - 1 szt.
• zielenina do przybrania - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
Skruszałe i sprawione kuropatwy osuszamy w ściereczce i nacieramy solą, a następnie owijamy w cienkie plastry słoniny i obwiązujemy nitką. Rozgrzewamy tłuszcz w szybkowarze i obrumieniamy na nim tuszki kuropatw, po czym wlewamy 0,5 szklanki wody, zamykamy szybkowar i ogrzewamy 25, minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po upieczeniu zdejmujemy nitki, każdą kuropatwę przepoławiamy wzdłuż. Układamy na półmisku, polewamy sosem z pieczenia i przybieramy zieleniną. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher