Czekolada po irlandzku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Alkohole
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Czekolada po irlandzku

Potrzebne składniki

• 20 dag gorzkiej czekolady
• 1 l mleka
• 1 laska wanilii
• 3 łyżki cukru
• 100ml irlandzkiej whisky
• 2 łyzki miodu
• 15 dag śmietany kremówki
• starta czekolada

Etapy przyrządzania

1
Czekoladę drobno posiekać. Zagrzać 200 ml mleka i wrzucić do niego czekoladę, cały czas mieszając, stopić. Pozostałe mleko zagotować z wanilią i cukrem. Zestawić z ognia. Wyjąć wanilię. Mleko wymieszać z rozpuszczoną czekoladą. Połączyć z whisky i miodem. Rozlać do 4 nagrzanych szklaneczek. Śmietankę ubić na sztywno i przykryć nią wierzch gorącej czekolady.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher